Hirdetés

Magyaros táfelspicc

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 kg marhastefánia
Hozzávaló kipipálva
1 ek paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
3 l meleg víz
Hozzávaló kipipálva
1 ek egész bors
Hozzávaló kipipálva
1 fej fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
dió nagyságú gyömbér
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
6 szál sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
6 db burgonya
Hozzávaló kipipálva
4 - 6 szál fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
2 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
1 db karalábé
Hozzávaló kipipálva
1 db zellergumó
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 db paprika
Hozzávaló kipipálva
½ fej kelkáposzta
Hozzávaló kipipálva
6 db karfiolrózsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Magyaros táfelspicc

Jó kis monarchiabéli klasszikus étel a bécsi tányérhús: gazdag húsleves zöldségekkel és omlós hússal. Állítólag Ferenc József kedvence volt ez a fogás – hát akkor pont mi ne szeretnénk? Pakolj mellé egy jóféle tormát vagy uborkát, isteni lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 kg marhastefánia
Hozzávaló kipipálva
1 ek paradicsompüré
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
3 l meleg víz
Hozzávaló kipipálva
1 ek egész bors
Hozzávaló kipipálva
1 fej fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
dió nagyságú gyömbér
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
6 szál sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
6 db burgonya
Hozzávaló kipipálva
4 - 6 szál fehérrépa
Hozzávaló kipipálva
2 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
1 db karalábé
Hozzávaló kipipálva
1 db zellergumó
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 db paprika
Hozzávaló kipipálva
½ fej kelkáposzta
Hozzávaló kipipálva
6 db karfiolrózsa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A magyaros táfelspicc elkészítéséhez először a hússal foglalkozunk. A stefániát megkenjük a paradicsompürével, majd egy tepsin 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

A hagymát héjastul kettévágjuk, és egy forró, száraz serpenyőben barnára karamellizáljuk a vágott oldalát. A vizet egy akkora lábasba töltjük, amekkora a hús, majd hozzáadjuk az egész borsot, a karamellizált hagymát, a fokhagymát, a reszelt gyömbért és a sót. Forrás után beletesszük a húst, és 1 órát rotyogtatjuk. A karfiolon kívül az összes zöldséget hozzáadjuk, majd kb. 1 óra után, amikor megpuhultak, óvatosan kiszedjük őket. További 2 órát főzzük a húst, az utolsó 20 percben pedig beletesszük a karfiolt is.

Tálalásnál a tányérokba szedünk az összes zöldségből, teszünk mellé a szeletekre vágott húsból, és rámerjük a levest. Mustárral, tormával és pirított kenyérrel kínáljuk.

magyaros-tafelspicc
Magyaros táfelspicc

Elkészítési idő: 260 perc

Ha tetszett a magyaros táfelspicc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Zé is készített nemrég egy táfelspiccet! Érdemes kipróbálni ezt a verziót is!

Még több Lajos-recept:

Fokhagymával tűzdelt vajas pulykamell

Kolbászhússal töltött karaj Lajos módra

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?