Hozzávalók
- 400 g csirkemellfilé
- 1 db cukkini (kisebb)
- 1 fej hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 100 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ csokor medvehagyma
- só, bors
A körethez
- 250 ml bulgur
- 600 ml víz
- só, bors
- 1 db kaliforniai paprika (kisebb)
- ½ csokor medvehagyma
- 30 - 40 ml olívaolaj
- ½ db citrom leve
Medvehagymás-fűszervajas csirkenyárs bulgurral
Hozzávalók
- 400 g csirkemellfilé
- 1 db cukkini (kisebb)
- 1 fej hagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 100 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ csokor medvehagyma
- só, bors
A körethez
- 250 ml bulgur
- 600 ml víz
- só, bors
- 1 db kaliforniai paprika (kisebb)
- ½ csokor medvehagyma
- 30 - 40 ml olívaolaj
- ½ db citrom leve
A nyársakhoz a csirkemellet és a cukkiniket nagyjából ugyanolyan, közepes méretű kockára vágjuk. A hagymát félbe, majd negyedbe vágjuk, és még így is mindegyiket megfelezzük. A kaliforniai paprikát is felkockázzuk. Jöhet a nyárs összeállítása: vegyesen felhúzzuk rá a húst és a zöldségeket. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, az apróra vágott medvehagymát, a sót és borsot, és egy ecsettel átkenjük vele a nyársakat. 30-40 percre hűtőbe rakjuk őket, majd felforrósítunk egy grillserpenyőt, és megsütjük a nyársak minden oldalát, közben folyamatosan kenjük őket a maradék fűszervajjal.
A körethez a bulgurt a vízzel 10 percig főzzük, közben sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és hagyjuk további 15-20 percig „pihenni”. A paprikát és a medvehagymát felaprítjuk, és az olívaolajjal, citromlével együtt belekeverjük a bulgurba. Ezzel a körettel tálaljuk a megsült nyársakat.