Hozzávalók
- 500 g szeletelt sertéskaraj
- olívaolaj
- só, bors
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 fej kisebb hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g szeletelt prosciutto sonka felaprítva
- 100 ml vörösbor
- 200 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 300 ml víz
- 1 ek fehérborecet
- 1 ek kapribogyó
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 500 g szeletelt sertéskaraj
- olívaolaj
- só, bors
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 fej kisebb hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g szeletelt prosciutto sonka felaprítva
- 100 ml vörösbor
- 200 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 300 ml víz
- 1 ek fehérborecet
- 1 ek kapribogyó
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Egy mélyebb serpenyőt felmelegítünk és egy kevés olívaolajon elősütjük a karajszeleteket (oldalanként 2 perc alatt). Kivesszük a húst és a serpenyőbe rakunk még egy kevés olívaolajat. Erre dobjuk rá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Miután üvegesre párolódott, mehet bele a felszeletelt paprika is. Sózzuk, borsozzuk és rádobjuk az apróra vágott prosciutto sonkát is.
Pár percig pirítjuk és felöntjük a borral. Miután elforrt, jöhet a paradicsom és a víz. Belerakjuk az elősütött karajszeleteket. Felforraljuk, majd levesszük a lángot és lefedjük. Fél órán át főzzük. Miután letelt az idő levesszük a fedőt, belerakjuk az ecetet és még alacsony lángon főzzük kb. 40 percig. A vége előtt 5 perccel belerakjuk a kapribogyót és a durvára vágott petrezselymet. Friss kenyérrel tálaljuk.