Hirdetés

Római stílusú sertéskaraj, amit imádni fogsz

Hozzávalók

2
főre
500 g szeletelt sertéskaraj
olívaolaj
só, bors
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
100 g szeletelt prosciutto sonka felaprítva
100 ml vörösbor
200 g darabolt paradicsom (konzerv)
300 ml víz
1 ek fehérborecet
1 ek kapribogyó
1 kis csokor friss petrezselyem
Hirdetés

Római stílusú sertéskaraj, amit imádni fogsz

Egy kaja, amit az extra ízek miatt még azok is szeretni fognak, akik alapból nem rajonganak a sertéshúsért. Egy kaja, amit a húsimádók kifejezetten imádni fognak. Ezt a kicsit lecsós ízvilágú, karakteres ízű karaj receptet nem lehet nem szeretni! Próbáljátok ki és jöjjetek rá ti is!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
500 g szeletelt sertéskaraj
olívaolaj
só, bors
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
100 g szeletelt prosciutto sonka felaprítva
100 ml vörösbor
200 g darabolt paradicsom (konzerv)
300 ml víz
1 ek fehérborecet
1 ek kapribogyó
1 kis csokor friss petrezselyem

Egy mélyebb serpenyőt felmelegítünk és egy kevés olívaolajon elősütjük a karajszeleteket (oldalanként 2 perc alatt). Kivesszük a húst és a serpenyőbe rakunk még egy kevés olívaolajat. Erre dobjuk rá az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Miután üvegesre párolódott, mehet bele a felszeletelt paprika is. Sózzuk, borsozzuk és rádobjuk az apróra vágott  prosciutto sonkát is.

Pár percig pirítjuk és felöntjük a borral. Miután elforrt, jöhet a paradicsom és a víz. Belerakjuk az elősütött karajszeleteket.  Felforraljuk, majd levesszük a lángot és lefedjük. Fél órán át főzzük. Miután letelt az idő levesszük a fedőt, belerakjuk az ecetet és még alacsony lángon főzzük kb. 40 percig. A vége előtt 5 perccel belerakjuk a kapribogyót és a durvára vágott petrezselymet. Friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások