Hirdetés

Tépett csirke cacciatore burgonyagratinnal

Hozzávalók

1
főre
+
400 g csirke cacciatore
1 - 2 db burgonya
1 ek vaj
só, bors
1 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Tépett csirke cacciatore burgonyagratinnal

Gondolkoztatok már azon, mit csináljatok a maradékkal? Ez egy tökéletes példa arra, hogy lehet felhasználni, ha maradt egy kis csirke cacciatore a hűtőben.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
főre
+
400 g csirke cacciatore
1 - 2 db burgonya
1 ek vaj
só, bors
1 ág rozmaring
Bevásárlólistához adom

A burgonyát egy mandolinnal 3 mm vastagra szeleteljük. Ne áztassuk, fontos, hogy benne maradjon annyi keményítő, amennyi csak lehet, egyből dolgozzunk vele! Egy sütőbe helyezhető, kb. 25 cm átmérőjű serpenyőt kivajazunk, és beletesszük a szeletelt burgonyát szépen sorban, körberakva. Alágyújtunk, és magas lángon kb. 2-3 percig pirítjuk, majd félrehúzzuk. 

A megmaradt tépett csirke cacciatorét ráhelyezzük a burgonya tetejére, eloszlatjuk, majd ennek a tetejét is végigrakjuk körben a szeletelt burgonyával. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott rozmaringgal, majd rákockázzuk a maradék vajat. A tetejére teszünk egy sütőpapírt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40-45 percre. 

Amikor kész, kivesszük, hagyjuk hűlni kb. 20 percet, majd ráfordítjuk egy tányérra, és fogyasztjuk.

Tépett csirke cacciatore burgonyagratinnal

Ha tetszett a tépett csirke cacciatore receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások