Hozzávalók
A köftéhez
- 600 g darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 db tojás
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- 2 - 3 ek olaj a sütéshez
Az öntethez
- 200 ml görög joghurt
- 1 marék mentalevél
- só, bors
Az összeállításhoz
- ½ fej jégsaláta
- 1 fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
- tortillalapok
Tortillába tekert köfte
Hozzávalók
A köftéhez
- 600 g darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 db tojás
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- 2 - 3 ek olaj a sütéshez
Az öntethez
- 200 ml görög joghurt
- 1 marék mentalevél
- só, bors
Az összeállításhoz
- ½ fej jégsaláta
- 1 fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
- tortillalapok
A hagymát, fokhagymát, petrezselymet aprítógépben összezúzzuk vagy nagyon finomra vágjuk. Alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval, majd vizes kézzel golyókat formázunk a masszából, majd egy kicsit hosszúkás alakúra hengergetjük őket. Serpenyőben, forró olajban minden oldalát megsütjük.
Az öntethez a mentát felaprítjuk, majd összekeverjük a joghurttal, sózzuk és borsozzuk is. A toltillalapokat megkenjük a mentás joghurttal, rápakoljuk a köftéket, majd a felcsíkozott zöldségeket, és meglocsoljuk még egy kis joghurtos öntettel.