Hozzávalók
- 2 szelet tarja
- só, bors
- olaj
- 2 szelet serrano sonka
- 20 g vaj
- 3 - 4 db zsályalevél
- 2 db tojás
A rizshez
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 2 ek olaj
- só, bors
- ½ fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
Zé-féle szupertarja=saltimbocca + Holstein-szelet
Hozzávalók
- 2 szelet tarja
- só, bors
- olaj
- 2 szelet serrano sonka
- 20 g vaj
- 3 - 4 db zsályalevél
- 2 db tojás
A rizshez
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 2 ek olaj
- só, bors
- ½ fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
A körethez egy üvegtálban összekeverjük a rizst és a vizet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olajat, a hagymát és a felaprított zöldfűszereket, és mikróban 15-20 perc alatt puhára pároljuk.
A tarját sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben olajat hevítünk, és elkezdjük az egyik oldalát pirítani. Másfél perc múlva megfordítjuk, és rárakjuk a pirított felére a serrano sonkát. A serpenyőbe dobjuk a vajat és a nagyobb darabokra vágott zsályaleveleket. Ha a vaj elkezdett barnulni, megfordítjuk a hússzeleteket, és még egy kicsit pirítjuk. Ezután kiszedjük a hússzeleteket egy alufóliára. Rálocsoljuk a barnított, zsályás vajat, becsomagoljuk, és hagyjuk pihenni.
A visszamaradt zsiradékon megsütjük a tükörtojást. A fehérjét megsózzuk, és ha elkészült, a megsült hússzeleteket a rizzsel és a tojással tálaljuk.
Ha tetszett a Zé-féle szupertarja receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!