Hozzávalók
- 100 g köles
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej brokkoli
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes cukkini
- 2 ek zöld pesztó
- 20 g parmezán
- ½ db citrom héja
- 3 - 4 csepp citromlé
- 1 csokor friss petrezselyem
Zöldséges-köleses csirkemell
Hozzávalók
- 100 g köles
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej brokkoli
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes cukkini
- 2 ek zöld pesztó
- 20 g parmezán
- ½ db citrom héja
- 3 - 4 csepp citromlé
- 1 csokor friss petrezselyem
A kölest sós vízben felforraljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg meg nem puhul. Leszűrjük, átmossuk egy kis vízzel, és félrerakjuk.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy nagy serpenyőben elkezdjük pirítani az olívaolajon. Ha elkezdett kifehéredni és kiengedni a vizet, rádobjuk a rózsákra szedett brokkolit. Pár percet pirítjuk.
Ha az összes nedvesség elpárolgott, rádobjuk a felszeletelt hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Ha üvegesre párolódtak a hagymák, mehet hozzá a kis kockákra vágott cukkini is. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap a ragu.
Hozzáadjuk a pesztót, belereszeljük a parmezánt, a citromhéjat, ráfacsarunk pár csepp citromlevet, és a kölessel együtt az egészet összeforgatjuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és készen is vagyunk.
Ha tetszett a zöldséges-köleses csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!