Hirdetés

Spenótfőzelék maradék sonkával

Hozzávalók

4
főre
+

A főzelékhez

2 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
650 - 700 g fagyasztott spenót
szerecsendió
400 g krumpli
700 ml víz
200 ml tej
pár csepp citromlé

A feltéthez

2 ek olaj
200 g maradék főtt sonka
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
1 tk sűrített paradicsom
1 mk füstölt paprika
só, bors
200 ml víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótfőzelék maradék sonkával

Ha ti sem szeretitek liszttel, kenyérrel sűríteni a főzelékeket, akkor próbáljátok ki ezt a krumplis verziót!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A főzelékhez

2 ek olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
650 - 700 g fagyasztott spenót
szerecsendió
400 g krumpli
700 ml víz
200 ml tej
pár csepp citromlé

A feltéthez

2 ek olaj
200 g maradék főtt sonka
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
1 tk sűrített paradicsom
1 mk füstölt paprika
só, bors
200 ml víz
Bevásárlólistához adom

A főzelékhez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a spenótot, fűszerezzük, és ha kicsit kiengedett, belerakjuk az apró kockákra vágott krumpli felét. Felöntjük a vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Ekkor leturmixoljuk a tejjel, pár csepp citromlevet adunk hozzá, és a maradék krumplit is belerakjuk. Ezt is addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. 

A feltéthez az olajon jól megpirítjuk a felkockázott sonkát. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk, majd elkeverjük benne a füstölt paprikát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg szépen be nem sűrűsödik. Ekkor visszarakjuk a sonkát, és kész is. A főzeléket ezzel a feltéttel tálaljuk.

Ha tetszett a spenótfőzelék maradék sonkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások