A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ szál citromnád
- 1 db gyömbér (kicsi)
- 1 ek olaj
- 2 fej karalábé
- só, bors
- 200 ml kókusztej
- 1 késhegynyi cayenne bors (ízlés szerint)
- 300 g kukorica (konzerv)
- 1 ek olaj
- só, bors
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 csipet kömény
- 1 mk csípős pirospaprika (ízlés szerint)
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ szál citromnád
- 1 db gyömbér (kicsi)
- 1 ek olaj
- 2 fej karalábé
- só, bors
- 200 ml kókusztej
- 1 késhegynyi cayenne bors (ízlés szerint)
- 300 g kukorica (konzerv)
- 1 ek olaj
- só, bors
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 csipet kömény
- 1 mk csípős pirospaprika (ízlés szerint)
A karalábé-krémleves elkészítéséhez a hagymát, a fokhagymát és a citromnádat finomra vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az olajon megpirítjuk őket, majd rádobjuk a felkockázott karalábét, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és puhára főzzük a karalábét. Ha a karalábé megpuhult, felöntjük a kókusztejjel és botmixerrel összezúzzuk. Ízlés szerint cayenne borssal fűszerezzük.
A kukoricakonzervet leszűrjük, összekeverjük az olajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük a kukoricát és 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ezután megszórjuk a fűszerekkel és összekeverjük. A levessel tálaljuk.
Ha tetszett a karalábé-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!