Hirdetés
Karácsonyi menü

Karalábékrémleves sült kukoricával

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
½ szál citromnád
1 db gyömbér (kicsi)
1 ek olaj
2 fej karalábé
só, bors
200 ml kókusztej
1 késhegynyi cayenne bors (ízlés szerint)
300 g kukorica (konzerv)
1 ek olaj
só, bors
1 mk füstölt pirospaprika
1 csipet kömény
1 mk csípős pirospaprika (ízlés szerint)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Karalábékrémleves sült kukoricával

Ha eddig még nem próbáltátok így, akkor most tegyétek meg!
Kipróbáltam, jóóó lett!
14
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
½ szál citromnád
1 db gyömbér (kicsi)
1 ek olaj
2 fej karalábé
só, bors
200 ml kókusztej
1 késhegynyi cayenne bors (ízlés szerint)
300 g kukorica (konzerv)
1 ek olaj
só, bors
1 mk füstölt pirospaprika
1 csipet kömény
1 mk csípős pirospaprika (ízlés szerint)
Bevásárlólistához adom

A leveshez a hagymát, a fokhagymát és a citromnádat finomra vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az olajon megpirítjuk őket, majd rádobjuk a felkockázott karalábét, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és puhára főzzük a karalábét. Ha a karalábé megpuhult, felöntjük a kókusztejjel és botmixerrel összezúzzuk. Ízlés szerint cayenne borssal fűszerezzük.

A kukoricakonzervet leszűrjük, összekeverjük az olajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük a kukoricát és 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ezután megszórjuk a fűszerekkel és összekeverjük. A levessel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások