Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb cukkini
- 2 marék zöldborsó
- 600 ml víz (vagy zöldségalaplé)
- só
- bors
- 1 csokor menta
- 1 ek tejszín a tetejére
A baconos parmezánchipshez
- 3 szelet bacon
- 100 g reszelt parmezán
- 50 g reszelt cheddar
Mentás cukkinikrémleves zöldborsóval és baconchipssel
Hozzávalók
A leveshez
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb cukkini
- 2 marék zöldborsó
- 600 ml víz (vagy zöldségalaplé)
- só
- bors
- 1 csokor menta
- 1 ek tejszín a tetejére
A baconos parmezánchipshez
- 3 szelet bacon
- 100 g reszelt parmezán
- 50 g reszelt cheddar
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, pár perc után pedig hozzádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Pár percig pirítjuk, majd mehet hozzá a zöldborsó és a víz (vagy alaplé). Sózzuk, borsozzuk és lefedve, közepes lángon, kb. 10 percig főzzük a levest.
Közben a bacont nagyon apróra daraboljuk és egy serpenyőben kissé lepirítjuk. Ezután összekeverjük a parmezánnal, cheddarral és sütőpapíros lemezre kis halmokat rakunk belőlük. Picit megformázzuk őket és 190 fokos sütőben pár perc alatt megpirítjuk. Ennyi idő alatt megolvad a sajt és összetartja majd a chipseinket. Közben az elkészült levesbe rakjuk a mentát, hagyjuk, hogy újra felforrjon, majd botmixerrel krémesítjük. Tálkákban tálaljuk kevés tejszínnel és parmezánchips-szel a tetején.