Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre

A leveshez:

2 - 3 ek olívaolaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 sárgarépa
300 g csiperkegomba
só, bors
3 csipet szárított bazsalikom
600 ml víz
150 ml tejszín
2 - 3 tk citromlé

A sajtrudakhoz:

1 ½ csomag chips
2 tojás
só, bors
150 g cheddar sajt rudakra vágva
bő olaj a sütéshez
Hirdetés

Wow! Gombakrémleves chipsmorzsás sajtrudakkal

Tudjuk, hogy a chipset önmagában enni az egyik legjobb dolog, de higgyétek el, hogy panírozni vele még tutibb. Mi most chipsmorzsában forgattuk meg a cheddar rudakat, kisütöttük és egy isteni gombakrémlevessel tálaltuk.
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre

A leveshez:

2 - 3 ek olívaolaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 sárgarépa
300 g csiperkegomba
só, bors
3 csipet szárított bazsalikom
600 ml víz
150 ml tejszín
2 - 3 tk citromlé

A sajtrudakhoz:

1 ½ csomag chips
2 tojás
só, bors
150 g cheddar sajt rudakra vágva
bő olaj a sütéshez

Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a vékony karikákra vágott sárgarépát és a szeletekre vágott gombát. Kicsit ezeket is lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal, felöntjük a vízzel és 15 percig főzzük. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejszínnel, botmixerrel krémesre zúzzuk, majd citromlével ízesítjük.

A chipset aprítóval vagy mozsárban alaposan lezúzzuk. A panírozáshoz a tojásokat kevés sóval és borssal lazán felverjük. A sajtrudakat először lisztbe, majd tojásba, végül a chipsmorzsába forgatjuk, majd újra tojásba és a morzsába, hogy sülés közben ne folyjon ki a sajt. Bő, forró olajban, aranybarnára sütjük a sajtrudakat és a gombakrémlevessel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások