Hozzávalók
A zöldbabfőzelékhez
- 2 - 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk őrölt pirospaprika
- 500 g fagyasztott zöldbab
- 300 - 400 ml alaplé
- só, bors
- 1 csipet szárított majoranna
- 2 ek tejföl
- 2 tk keményítő
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- ½ db citrom héja
- pár csepp citromlé
A rántott párizsihoz
- 150 - 200 g párizsi
- liszt
- 2 db tojás
- só
- zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
A zöldbabfőzelékhez
- 2 - 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk őrölt pirospaprika
- 500 g fagyasztott zöldbab
- 300 - 400 ml alaplé
- só, bors
- 1 csipet szárított majoranna
- 2 ek tejföl
- 2 tk keményítő
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- ½ db citrom héja
- pár csepp citromlé
A rántott párizsihoz
- 150 - 200 g párizsi
- liszt
- 2 db tojás
- só
- zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, megszórjuk a paprikával, belerakjuk a zöldbabot, felöntjük az alaplével, és fűszerezzük. Amikor puhára főtt, habarást csinálunk: összekeverjük a tejfölt, a keményítőt, az aprított petrezselymet, a citromhéjat és levet, öntünk egy keveset a főzőléből hozzá, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
A párizsit kb. fél cm vastagra vágjuk, és a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsában bebundázzuk, majd bő olajban kisütjük. A főzeléket ezzel tálaljuk.
Ha tetszett a Zé-féle zöldbabfőzelék rántott párizsival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!