Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 700 g zeller
- 1 szem krumpli
- só, bors
- szerecsendió
- 250 ml tejszín
- 150 g füstölt sajt
- 4 szelet feketeerdő sonka
Zellerkrémleves
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 700 g zeller
- 1 szem krumpli
- só, bors
- szerecsendió
- 250 ml tejszín
- 150 g füstölt sajt
- 4 szelet feketeerdő sonka
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A gumós zellert és a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a szerecsendiót is.
Ha a zeller puhára főtt, akkor belereszeljük a sajtot, felöntjük a tejszínnel, és az egészet botmixerrel összezúzzuk. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még vizet. A sonkákat két sütőpapír közé tesszük, majd 2 tepsi alja közé “szorítjuk”, és 190 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a zellerkrémleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!