Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 80 g liszt
- 200 ml tej
- 20 g vaj
A fokhagymához
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 100 ml víz
- 15 ml olaj
- só, bors
A feltéthez
- 200 g tejföl
- 100 g cheddar sajt
- 1 kis marék rukkola
- pár csepp olívaolaj
- őrölt bors
Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 1 nagy csipet só
- 80 g liszt
- 200 ml tej
- 20 g vaj
A fokhagymához
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 100 ml víz
- 15 ml olaj
- só, bors
A feltéthez
- 200 g tejföl
- 100 g cheddar sajt
- 1 kis marék rukkola
- pár csepp olívaolaj
- őrölt bors
A dutchbaby-lángos elkészítéséhez a grillt begyújtjuk, és 220 fokosra “állítjuk”. A tojásokat egy csipet sóval lazán felverjük, beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a tejet, és elkeverjük. Egy sütőbe tehető serpenyőbe dobjuk a vajat, bedobjuk a grillbe (vagy a sütőbe), majd mikor felolvadt, beleöntjük a tésztát, rázárjuk a tetejét, és 15-20 percig sütjük.
Közben a fokhagymát fokhagymanyomón átzúzzuk, elkeverjük a vízzel, az olajjal, pici sóval és borssal, majd félrerakjuk. Amikor megsült a tészta, kivesszük a sütőből, megkenjük a fokhagymával, rakunk rá egy adag tejfölt, reszelt sajtot, rukkolát, pár csepp olívaolajat, kevés borsot, és megesszük az egészet.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütés: 20 perc
- Összesen: 30 perc
Ha tetszett a dutchbaby-lángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több dutchbaby -recept, ami majdnem lángos:
Egy szexi, sütőben sült palacsinta: dutch baby
Zöldfűszeres-prosciuttós dutch baby
De ha hagyományosra éheznétek: