Hirdetés

Barnított vajas diós-csokis keksz

Hozzávalók

40
darab kekszhez
+
260 g vaj
90 g cukor
200 g barna cukor
2 db tojás
280 g liszt
20 g holland kakaópor
1 csipet só
1 csapott tk sütőpor
½ db vaníliarúd magjai
130 g étcsokipasztilla vagy apróra vágott csoki
2 marék dió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Barnított vajas diós-csokis keksz

Ha nem hallottatok még a barnított vajról, vagy már találkoztatok vele receptekben, de nem próbáltátok ki, akkor itt az ideje! Nagyon szuper karamelles ízt ad az ételeknek és a sütiknek is. Itt most egy ropogós, omlós, kakaós keksz készült belőle, pirult diódarabokkal. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

40
darab kekszhez
+
260 g vaj
90 g cukor
200 g barna cukor
2 db tojás
280 g liszt
20 g holland kakaópor
1 csipet só
1 csapott tk sütőpor
½ db vaníliarúd magjai
130 g étcsokipasztilla vagy apróra vágott csoki
2 marék dió
Bevásárlólistához adom

A vajat egy lábasba rakjuk, és kb. 15 percig hagyjuk közepes láng felett karamellizálódni. Mikor barnásabb színt kapott, leszűrjük, és berakjuk a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy teljesen kihűljön. Mikor a vaj kihűlt, átkeverjük, majd kihabosítjuk a kétféle cukorral és a tojásokkal. 

A lisztet elkeverjük a kakaóporral, a sóval, a sütőporral, a vaníliával és a csokival, majd a tojásos masszába keverjük. Kisebb diónyi golyókat formázunk a tésztából, kissé ellapogatjuk, pár darab durvára vágott diót nyomunk bele, és 180 fokos sütőben, 12-14 perc alatt készre sütjük.

Barnított vajas diós-csokis keksz

Ha tetszett a barnított vajas diós-csokis keksz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások