Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 20 g cukor
- 150 ml tej
- 80 g liszt
- 20 g vaj
- 2 ek cukor a sütéshez
- 40 g törökmogyoró
- 20 g kókuszchips
A tetejére
- 150 g mascarpone
- 50 g kókuszkrém
- 30 g porcukor
- 1 csipet só
- 30 g NUTELLA®
Császármorzsa kókuszos mascarponehabbal és NUTELLA®-val
Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 20 g cukor
- 150 ml tej
- 80 g liszt
- 20 g vaj
- 2 ek cukor a sütéshez
- 40 g törökmogyoró
- 20 g kókuszchips
A tetejére
- 150 g mascarpone
- 50 g kókuszkrém
- 30 g porcukor
- 1 csipet só
- 30 g NUTELLA®
A mogyorót felaprítjuk, majd a kókuszchipsszel együtt száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, és félretesszük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a cukor felével, a sárgáját pedig kihabosítjuk a cukor másik felével.
A sárgáját felöntjük a tej felével, kikeverjük, beleszórjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, majd a tej másik felével kicsit felhígítjuk, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
A serpenyőt újra felhevítjük, beledobjuk a vajat, és amikor felhabzik, beleöntjük a masszánkat, egy perc után beleszórjuk a mogyoró és a kókuszcsipsz felét is.
Oldalanként 5-6 percig sütjük, majd félretesszük egy tányérra.
Közben a mascarponét és a kókuszkrémet összekeverjük a porcukorral és egy csipet sóval, majd habverővel kihabosítjuk, és félretesszük.
A cukrot a serpenyőbe szórjuk, hagyjuk, hogy karamellizálódjon, majd rátesszük a habos, könnyű palacsintánkat, hagyjuk, hogy rákössön a karamell, majd széttépkedjük, és már tálaljuk is a kókuszos habbal, a megmaradt pirított magvakkal és a NUTELLA®-val.
Ha tetszett a császármorzsa kókuszos mascarponehabbal és NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!