Hozzávalók
- 190 g vaj
- 160 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- ½ db narancs kifacsart leve (vagy 20 ml narancslikőr)
- 2 db narancs reszelt héja
Az összeállításhoz:
- 180 g étcsoki
- 2 tk narancslé vagy narancslikőr
Csokis-narancsos hercegnő szelet
Hozzávalók
- 190 g vaj
- 160 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- ½ db narancs kifacsart leve (vagy 20 ml narancslikőr)
- 2 db narancs reszelt héja
Az összeállításhoz:
- 180 g étcsoki
- 2 tk narancslé vagy narancslikőr
A tésztához a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a többi hozzávalót. Püspökkenyérforma aljára egy csík sütőpapírt vágunk (így könnyebben kijön majd a formából), belesimítjuk a tésztát és 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Amíg hűl, a csokoládét a narancslével együtt vízgőz fölött felolvasztjuk. A kihűlt süteményt hosszában 6 részre vágjuk, megkenjük mindegyik oldalát a narancsos olvasztott csokival, újra összerakjuk kalács formára a sütit, és beborítjuk a maradék olvasztott csokival. Hűtőbe rakjuk 30 percre, hogy megdermedjen a csoki, majd felszeletelve tálaljuk.
Ha tetszett a Csokis-narancsos hercegnő szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!