Hirdetés

A legelegánsabb nutellás habcsók

Hirdetés

A legelegánsabb nutellás habcsók

Habcsókot mindenki szeret enni, de nem mindenki szeret készíteni. Általában attól félünk, hogy nem sikerül, mert szétfolyik, vagy nem lesz elég édes vagy kellően roppanós. Az a szerencse, hogy meghoztuk Nóri habcsók receptjét, ami tökéletesen roppanós kívül, és épp eléggé puha belül. Ezen felül pedig még Nutellás is! Ha még sosem készítettetek habcsókot, akkor ezzel a recepttel kezdjétek!
Hirdetés

Hozzávalók 14 darabhoz

  • 160 g tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk ecet
  • 4-5 ek Nutella
Fotó: Szilágyi Nóri

A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd 1-2 perc után folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Legalább 4-5 percig  keverjük, közepes vagy akár nagyobb fokozaton. Amikor már elég sűrű a hab, hozzákeverjük a sót és az ecetet is. A mogyorókrémet mikrohullámú sütőben 20-30 másodpercig melegítjük, hogy folyékonyabb állagú legyen, majd pár laza mozdulattal a habhoz keverjük, de épp csak annyira hogy a habcsók fehér színe még márványosan látszódjon. Egy evőkanállal, sütőpapírral bélelt tespibe rakunk 14 halmot és 135 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át szárítjuk a habcsókokat, majd lekapcsoljuk a sütőt, egy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját és a sütőben hagyjuk kihűlni a habcsókokat.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások