Hozzávalók
A tésztához
- 540 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 300 ml tej
- 1 csomag porélesztő (7 g-os kiszerelés)
- 1 tk kristálycukor
- 2 tk só
- 90 g olvasztott vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 db tojás a kenéshez
- 2 ek szezámmag
A töltelékhez
- 100 g puha vaj
- só, bors
- 0.25 csokor snidling
- 200 g szeletelt fokhagymás sajt
- 160 g szeletelt sonka
Hozzávalók
A tésztához
- 540 g finomliszt + a nyújtáshoz
- 300 ml tej
- 1 csomag porélesztő (7 g-os kiszerelés)
- 1 tk kristálycukor
- 2 tk só
- 90 g olvasztott vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 db tojás a kenéshez
- 2 ek szezámmag
A töltelékhez
- 100 g puha vaj
- só, bors
- 0.25 csokor snidling
- 200 g szeletelt fokhagymás sajt
- 160 g szeletelt sonka
A sajtos-sonkás batyu recept első lépéseként a lisztet egy dagasztógép üstjébe szórjuk, és hozzáadjuk a langyos tejet, a porélesztőt, a cukrot és a sót. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd hozzáöntjük a vajat, és sima tésztát dagasztunk belőle, végül egyesével hozzáadagoljuk a tojássárgájákat is. Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk kelni kb. 50 percig. Közben a töltelékhez szánt puha vajban elkeverjük a sót, borsot és az apróra vágott snidlinget.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra, és 24-26 db kis négyzetet vágunk belőe. A négyzetek közepére rakunk 1-1 teáskanál fűszeres vajat, erre szintén 1-1 teáskanálnyi mennyiségű, kockákra vágott sonkát és sajtot. A batyuk csücskeit vékonyan lekenjük tojással, majd összecsípjük őket.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól legalább 2 ujjnyi távolságra, és meleg helyen, letakarva hagyjuk 20 percig kelni. Ezután lekenjük őket tojással, megszórjuk a szezámmaggal, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük a batyukat.
- Elkészítési idő: 25-30 perc
- Pihentetési idő: 1 óra 10 perc
- Sütési idő: 20-30 perc
Ha tetszett sajtos-sonkás batyu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!