Hirdetés

Mangós-kókuszos rizsfelfújt

Hirdetés

Mangós-kókuszos rizsfelfújt

Hirdetés

Egy igazi trópusi desszertet, egy mangós-kókuszos rizsfelfújt receptjét mutatja meg Zé, amibe megy mangólé, friss mangó, kókusztej és még kókusz chips is. Már csak azt kell hozzá elképzelni, hogy egy karibi sziget tengerpartján vagyunk….

Mangós-kókuszos rizsfelfújt

Hozzávalók:

  • 250 g Arborio rizs
  • 6 dl mangólé
  • 6 dl zsíros kókusztej
  • 1 rúd vanília
  • 4 db tojás
  • 1 ek. vaj
  • 1 db mangó
  • 1 marék kókusz chips

rizsfelfujt1.jpg

Egy lábasban szárazon felhevítjük a rizst, amit felöntünk 2 dl mangólével, ha elkezdték beszívni a folyadékot a rizsszemek, akkor jöhet további 4 dl mangólé valamint 6 dl kókusztej. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait. Egészen addig főzzük, amíg szép krémes, rizottó állagot nem kapunk. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat vajjal és cukorral habosra keverjük, a fehérjéből pedig közepesen kemény habot verünk. A sárgájás masszát alaposan elkeverjük a rizzsel, majd részletekben, óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Egy fél mangó húsát is belekockázom a rizsbe, majd jöhet egy utolsó keverés és mehetnek a kivajazott szuflé formákba. A tetejükre szórunk még kókusz chipset és 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

rizsfelfujt.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások