Hirdetés
Hirdetés

Menemen avagy a törökök szuper rántottája

Hirdetés

Egy gyors rántottával indítani a napot zseniális, pláne ha ez a tojásos cucc rengeteg friss zöldséggel és fűszerekkel van felturbózva. Mi elkészítettük a törökök speckó tojásos ételét a menemen-t és egyet mondhatunk, ha kipróbálod, még tuti pár napon keresztül ezt fogod készíteni reggelire, annyira jó!

Hozzávalók

  • 1 nagy tk vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 kápia paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 púpozott tk szárított oregánó
  • 1 mk füstölt paprika
  • 1 mk csípős paprika
  • bors
  • 1 hámozott paradicsom konzerv (200 g)
  • 4 tojás
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor snidling

Egy serpenyőbe tesszük a vajat és az olívaolajat, erre rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A háromféle paprikát felszeleteljük és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fűszerezzük egy nagy adag szárított oregánóval, füstölt és csípős paprikával, sózzuk, borsozzuk, majd 5-8 percig rotyogtatjuk. Most jöhet a konzerv paradicsom, pár percre rá pedig az előre felvert tojások, alacsony hőmérsékleten jó szaftosra főzzük, tálaláskor pedig snidlinggel és petrezselyemmel szórjuk meg.

Fotó: Fördős Peti
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások