Hirdetés

Hozzávalók

1 nagy tk vaj
3 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db kápia paprika
1 db hegyes erős paprika
1 púpozott tk szárított oregánó
1 mk füstölt paprika
1 mk csípős paprika
bors
1 konzerv hámozott paradicsom (200 g)
4 db tojás
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Menemen avagy a törökök szuper rántottája

Egy gyors rántottával indítani a napot zseniális, pláne ha ez a tojásos cucc rengeteg friss zöldséggel és fűszerekkel van felturbózva. Mi elkészítettük a törökök speckó tojásos ételét a menemen-t és egyet mondhatunk, ha kipróbálod, még tuti pár napon keresztül ezt fogod készíteni reggelire, annyira jó!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1 nagy tk vaj
3 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db kápia paprika
1 db hegyes erős paprika
1 púpozott tk szárított oregánó
1 mk füstölt paprika
1 mk csípős paprika
bors
1 konzerv hámozott paradicsom (200 g)
4 db tojás
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor snidling
Bevásárlólistához adom

Egy serpenyőbe tesszük a vajat és az olívaolajat, erre rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A háromféle paprikát felszeleteljük és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fűszerezzük egy nagy adag szárított oregánóval, füstölt és csípős paprikával, sózzuk, borsozzuk, majd 5-8 percig rotyogtatjuk. Most jöhet a konzerv paradicsom, pár percre rá pedig az előre felvert tojások, alacsony hőmérsékleten jó szaftosra főzzük, tálaláskor pedig snidlinggel és petrezselyemmel szórjuk meg.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások