Hirdetés

Zöldségragus-grillkolbászos-goudás bagett az erdőben! -

Hozzávalók

2
főre
4 kisebb bagett
400 g klasszikus paprikás grillkolbász
8 szelet gouda sajt

A zöldségraguhoz:

2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél padlizsán
fél cukkini
fél piros kaliforniai paprika
fél sárga kaliforniai paprika
150 g koktélparadicsom
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított bazsalikom
só, bors
1 ek balzsamecet
4 ek olaj
Hirdetés

Zöldségragus-grillkolbászos-goudás bagett az erdőben! -

Ez a szendvics magában foglal egy kész lakomát, ugyanis a belekerülő ragu lágysága és a kolbász roppanóssága remekül harmonizál az érett holland gouda sajttal – egy álom ez, bagettbe töltve!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
4 kisebb bagett
400 g klasszikus paprikás grillkolbász
8 szelet gouda sajt

A zöldségraguhoz:

2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél padlizsán
fél cukkini
fél piros kaliforniai paprika
fél sárga kaliforniai paprika
150 g koktélparadicsom
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított bazsalikom
só, bors
1 ek balzsamecet
4 ek olaj

Először elkészítjük a ragut: a hagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük, majd az olajon közepes lángon elkezdjük hőkezelni. Ha kellően üveges, rádobjuk a felkockázott zöldségeket: a padlizsánt, a cukkinit, a kaliforniai paprikát és a koktélparadicsomot.

Fotó: Tóásó Károly

15-20 perc főzés után jöhet az ízesítés a zöldfűszerekkel, a balzsamecettel, és a sóval-borssal.Addig főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek. A grillkolbászokat felkarikázzuk és az üresen maradt serpenyőben egy kevés olajon kisütjük őket. 

Fotó: Tóásó Károly

A félbevágott bagett aljára teszünk két szelet gouda sajtot, erre kanalazunk a zöldségraguból, majd rápakoljuk a kolbászt. A tetejére teszünk még 2 szelet sajtot, majd a bagett tetejével zárjuk a sort.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?