A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db kisebb bagett
- 400 g klasszikus paprikás grillkolbász
- 8 szelet gouda sajt
A zöldségraguhoz:
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db padlizsán
- ½ db cukkini
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 150 g koktélparadicsom
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk szárított bazsalikom
- só, bors
- 1 ek balzsamecet
- 4 ek olaj
Zöldségragus-grillkolbászos-goudás bagett az erdőben!
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 db kisebb bagett
- 400 g klasszikus paprikás grillkolbász
- 8 szelet gouda sajt
A zöldségraguhoz:
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db padlizsán
- ½ db cukkini
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- 150 g koktélparadicsom
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk szárított bazsalikom
- só, bors
- 1 ek balzsamecet
- 4 ek olaj
Először elkészítjük a ragut: a hagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük, majd az olajon közepes lángon elkezdjük hőkezelni. Ha kellően üveges, rádobjuk a felkockázott zöldségeket: a padlizsánt, a cukkinit, a kaliforniai paprikát és a koktélparadicsomot.
15-20 perc főzés után jöhet az ízesítés a zöldfűszerekkel, a balzsamecettel, és a sóval-borssal.Addig főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek. A grillkolbászokat felkarikázzuk és az üresen maradt serpenyőben egy kevés olajon kisütjük őket.
A félbevágott bagett aljára teszünk két szelet gouda sajtot, erre kanalazunk a zöldségraguból, majd rápakoljuk a kolbászt. A tetejére teszünk még 2 szelet sajtot, majd a bagett tetejével zárjuk a sort.