A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 200 g mozzarella
- 200 g liszt
- 3 - 4 db tojás
- 250 g zsemlemorzsa
- 100 g parmezán sajt
- olaj a sütéshez
- 2 db ~30 cm bagett
- ½ csokor friss petrezselyem
- ½ csokor friss bazsalikom
- 1 ek szárított oregano
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 ml passzírozott paradicsom (passata)
- ½ dl olívaolaj
Parmezános csirkés szendvics
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 200 g mozzarella
- 200 g liszt
- 3 - 4 db tojás
- 250 g zsemlemorzsa
- 100 g parmezán sajt
- olaj a sütéshez
- 2 db ~30 cm bagett
- ½ csokor friss petrezselyem
- ½ csokor friss bazsalikom
- 1 ek szárított oregano
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 ml passzírozott paradicsom (passata)
- ½ dl olívaolaj
Elkészítjük a paradicsomszószt: egy kevés olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a passataval. Mehet bele az oregánó és a zöldfűszerek apróra vágva, majd egészen sűrűre beforraljuk (kb 1,5-2 dl).
A csirkemellfiléből négy egyenlő nagyságú darabot készítünk. A zsemlemorzsába belekeverjük a lereszelt parmezán felét, majd jöhet a panír: liszt-tojás-parmezános morzsa.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, majd óvatosan, hogy meg ne égjen, megpirítjuk mindkét félbevágott bagettet.
Olajat hevítünk 175 fokra, és kisütjük benne a bepanírozott csirkemelleket. A ropogós bagettek alsó részére darabonként megy két nagy csirkemell (ezt már érdemes a sütőpapírral bélelt tepsin csinálni), majd meglocsoljuk a paradicsomszósszal, majd megpakoljuk a felszeletelt mozzarellával és a maradék reszelt parmezánt is ráhintjük. A bagettek tetejét nem rakjuk be, a megpakolt aljuk viszont mehet vissza a 200 fokra feltekert felső grilles sütőbe, ahol kb 5-8 perc alatt kész is lesznek, ha megolvad a sajt. Kivéve a sütőből mehet rá a tető, kettévágjuk a bagetteket, és jó étvágyat!