Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 szelet sertéstarja
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
100 g liszt
Hozzávaló kipipálva
100 g rizsliszt
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
200 g panko morzsa
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez

A tonkatsu szószhoz

Hozzávaló kipipálva
100 g ketchup
Hozzávaló kipipálva
20 g Worcester szósz
Hozzávaló kipipálva
20 g szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
10 g mirin (japán főzőbor)
Hozzávaló kipipálva
10 g barna cukor
Hozzávaló kipipálva
10 g dijoni mustár
Hozzávaló kipipálva
5 g fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
5 g gyömbérpor
Hozzávaló kipipálva
10 g osztrigaszósz / halszósz
Hozzávaló kipipálva
5 g ötfűszer-keverék

A káposztához

Hozzávaló kipipálva
100 g káposzta
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz
Hozzávaló kipipálva
30 g rizsecet

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 db zsömle
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Rántott húsos szendvics tonkatsu szósszal

A tonkatsu a japánok ikonikus rántott húsa, melyet most tarjából készítettem el, szendvicsbe zártam, ráadásul egy tükörtojással meg is koronáztam!

Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 szelet sertéstarja
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
100 g liszt
Hozzávaló kipipálva
100 g rizsliszt
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
200 g panko morzsa
Hozzávaló kipipálva
olaj a sütéshez

A tonkatsu szószhoz

Hozzávaló kipipálva
100 g ketchup
Hozzávaló kipipálva
20 g Worcester szósz
Hozzávaló kipipálva
20 g szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
10 g mirin (japán főzőbor)
Hozzávaló kipipálva
10 g barna cukor
Hozzávaló kipipálva
10 g dijoni mustár
Hozzávaló kipipálva
5 g fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
5 g gyömbérpor
Hozzávaló kipipálva
10 g osztrigaszósz / halszósz
Hozzávaló kipipálva
5 g ötfűszer-keverék

A káposztához

Hozzávaló kipipálva
100 g káposzta
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz
Hozzávaló kipipálva
30 g rizsecet

Az összeállításhoz

Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 db zsömle
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A káposztát vékonyra szeleteljük, és a víz, valamint az ecet keverékében minimum fél óráig állni hagyjuk.

A tonkatsu szósz összetevőit egy lábasban alaposan összekeverjük, és az első forrásig melegítjük.

A tarját kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a sima, illetve a rizslisztet, és először ebbe, majd felvert tojásba, végül panko morzsába forgatjuk a húst, amelyet aztán 160-170 fokos olajban ropogósra és aranybarnára sütünk.

A félbevágott zsömlék mindkét oldalát megpirítjuk. A tojásból tükörtojást készítünk.

A tonkatsu szósszal megkenjük a zsömlék belső oldalát, ráhalmozzuk a lecsöpögtetett káposztát, majd erre kerül a hús és a tükörtojás.

tonkatsu szendvics
Rántott húsos szendvics tonkatsu szósszal

Ha tetszett a rántott húsos szendvics tonkatsu szósszal tükörtojással receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?