Hozzávalók
- 2 szelet sertéstarja
- só, bors
- 100 g liszt
- 100 g rizsliszt
- 3 db tojás
- 200 g panko morzsa
- olaj a sütéshez
A tonkatsu szószhoz
- 100 g ketchup
- 20 g Worcester szósz
- 20 g szójaszósz
- 10 g mirin (japán főzőbor)
- 10 g barna cukor
- 10 g dijoni mustár
- 5 g fokhagymapor
- 5 g gyömbérpor
- 10 g osztrigaszósz / halszósz
- 5 g ötfűszer-keverék
A káposztához
- 100 g káposzta
- 100 ml víz
- 30 g rizsecet
Az összeállításhoz
- 2 db tojás
- só
- 2 db zsömle
Hozzávalók
- 2 szelet sertéstarja
- só, bors
- 100 g liszt
- 100 g rizsliszt
- 3 db tojás
- 200 g panko morzsa
- olaj a sütéshez
A tonkatsu szószhoz
- 100 g ketchup
- 20 g Worcester szósz
- 20 g szójaszósz
- 10 g mirin (japán főzőbor)
- 10 g barna cukor
- 10 g dijoni mustár
- 5 g fokhagymapor
- 5 g gyömbérpor
- 10 g osztrigaszósz / halszósz
- 5 g ötfűszer-keverék
A káposztához
- 100 g káposzta
- 100 ml víz
- 30 g rizsecet
Az összeállításhoz
- 2 db tojás
- só
- 2 db zsömle
A káposztát vékonyra szeleteljük, és a víz, valamint az ecet keverékében minimum fél óráig állni hagyjuk.
A tonkatsu szósz összetevőit egy lábasban alaposan összekeverjük, és az első forrásig melegítjük.
A tarját kicsit kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a sima, illetve a rizslisztet, és először ebbe, majd felvert tojásba, végül panko morzsába forgatjuk a húst, amelyet aztán 160-170 fokos olajban ropogósra és aranybarnára sütünk.
A félbevágott zsömlék mindkét oldalát megpirítjuk. A tojásból tükörtojást készítünk.
A tonkatsu szósszal megkenjük a zsömlék belső oldalát, ráhalmozzuk a lecsöpögtetett káposztát, majd erre kerül a hús és a tükörtojás.
Ha tetszett a rántott húsos szendvics tonkatsu szósszal tükörtojással receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!