Hirdetés

Hozzávalók

2
burgerhez
+
4 szelet bacon
2 szelet nagyobb, vagy 4 szelet kisebb kenyér
300 g darált marhahús
só, bors

A sörtésztához

75 g liszt
75 g rizsliszt
½ csomag sütőpor
150 - 200 ml világos sör
olaj sütéshez

A sajtkrémhez

50 g tömb cheddar
50 g krémsajt
25 g savanyított jalapeño
½ szál rozmaring
1 gerezd fokhagyma (kisebb)

A káposztasalátához

50 g lila káposzta
50 g jégsaláta
2 csomag bébispenót
100 g majonéz
15 g juharszirup
1 gerezd fokhagyma (kisebb)
½ db citrom leve (kisebb)
só, fehér bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sörtésztás bundáskenyér-burger

A bundás kenyeret mindenki szereti, de mi lenne, ha a bunda helyett sörtészta lenne, és egy nagyobb egész részeként rögtön ki is neveznénk hambizsömlének? Fura elgondolás, de működik!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
burgerhez
+
4 szelet bacon
2 szelet nagyobb, vagy 4 szelet kisebb kenyér
300 g darált marhahús
só, bors

A sörtésztához

75 g liszt
75 g rizsliszt
½ csomag sütőpor
150 - 200 ml világos sör
olaj sütéshez

A sajtkrémhez

50 g tömb cheddar
50 g krémsajt
25 g savanyított jalapeño
½ szál rozmaring
1 gerezd fokhagyma (kisebb)

A káposztasalátához

50 g lila káposzta
50 g jégsaláta
2 csomag bébispenót
100 g majonéz
15 g juharszirup
1 gerezd fokhagyma (kisebb)
½ db citrom leve (kisebb)
só, fehér bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A káposztasalátához a káposztát és a salátát vékonyan felcsíkozzuk, hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük az öntetet a majonéztől a fehér borsig. Ha szükséges, állítunk az ízeken, majd az öntetet hozzáadjuk a zöldségekhez, és alaposan átkeverjük.

A sajtkrémhez lereszeljük a cheddart, hozzáadjuk a krémsajtot, majd az apróra vágott jalapeñót és rozmaringot, valamint az átnyomott fokhagymát is.

Sörtésztás bundáskenyér-burger

A sörtészta összetevőit csomómentesre keverjük, majd megmártjuk benne a kenyeret (ha csak nagyobb szelet kenyerünk van, félbevágjuk), és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Egy serpenyőben meggrillezzük a bacont, majd ugyanebben a serpenyőben a pogácsa alakúra formált marhahús mindkét oldalát megsütjük. Sütéskor a serpenyőben sózzuk, borsozzuk, a második oldalára pedig szedünk a sajtkrémből, és kicsit ráolvasztjuk.

Tálaláskor egy szelet sörtésztás bundás kenyérre halmozunk a káposztasalátából, erre jön a húspogácsa, tetején a ráolvadt sajttal, rá két szelet bacon, és még egy bundás kenyér.

Ha tetszett a sörtésztás bundáskenyér-burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások