Hozzávalók
- 300 g orecchiette tészta
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- 2 - 3 db szardella
- 6 - 8 szem koktélparadicsom
- 10 - 12 szem kapribogyó
- 3 - 4 ek főzővíz
- 1 fej brokkoli (kicsi)
- ½ db szárított chili
Cime di rapa, a kihagyhatatlan dél-olasz kaja
Hozzávalók
- 300 g orecchiette tészta
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- 2 - 3 db szardella
- 6 - 8 szem koktélparadicsom
- 10 - 12 szem kapribogyó
- 3 - 4 ek főzővíz
- 1 fej brokkoli (kicsi)
- ½ db szárított chili
A tésztát elkezdjük sós vízben főzni. Közben egy felhevített serpenyőben 2 evőkanál olajon a szardellát addig pirítjuk, amíg el nem tűnik. Ekkor rádobjuk a felszeletelt fokhagymát (az ⅕-ét meghagyjuk a végére). 1-2 perc pirítás után rádobjuk a felszeletelt chilit, majd mehet rá a felezett koktélparadicsom. Átforgatjuk, belerakjuk a kapribogyót és a maradék friss fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
2 evőkanál olajjal és a tészta főzővízéből kivett 3-4 evőkanál vízzel alaposan összerázzuk (akár szét is nyomkodhatjuk a paradicsomot egy villával). Közben az apró rózsáira szedett brokkolit a tészta mellé dobjuk és 2 percig főzzük, majd leszűrjük az egészet és a serpenyőbe öntjük. Jól átforgatjuk és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.