Hirdetés
Instant

Itt a perfekt cacio e pepe receptje!

Hozzávalók

2
főre
+
25 dkg spagetti tészta
8 dkg pecorino sajt
7 dkg vaj
3 ek olívaolaj
2 mk frissen őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Itt a perfekt cacio e pepe receptje!

Ahogy az amerikaiaknak ott van a Mac & Cheese, nekünk, magyaroknak a jó öreg sajtos tészta, úgy az olaszoknak a Cacio e pepe a tuti. Itt a tökéletes recept, ha brutál, autentikus olasz kajára vágytok, mindössze 10 perc alatt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
25 dkg spagetti tészta
8 dkg pecorino sajt
7 dkg vaj
3 ek olívaolaj
2 mk frissen őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztát kb. 5 perc alatt al dentére, azaz fogkeményre főzzük. Leszűrjük és a tészta főzőlevét félretesszük.

Az őrölt bors felét az olívaolajon és 2 dkg vajon megfuttatjuk, ügyelve, hogy a vaj ne barnuljon meg, viszont kiengedje az illatát. Ezután hozzáöntünk kb. 1,5 dl-t a tészta főzővízéből és összeforraljuk. Beletesszük a tésztát és a maradék vajat, majd az egészet összerázzuk. A tésztához adjuk a finomra reszelt pecorino sajtot és nagyon alacsony lángon addig rázogatjuk és kevergetjük, amíg kialakul az emulzió és a krémes mártás teljesen bevonja a tésztát. Ekkor lehúzzuk és ráőröljük a bors másik felét. Azonnal tálaljuk!

img_4833.JPG

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások