Hirdetés

Padlizsános pasta karamellizált hagymával

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 nagyobb padlizsán
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek cukor
3 csipet szárított oregánó
400 g darabolt paradicsom konzerv
300 g penne tészta
só,bors
Hirdetés

Padlizsános pasta karamellizált hagymával

Van élet a paradicsomos tésztán túl! Persze baromi jól tud jönni egy szimpla pasta is, de egy kis extra energiával elképesztően sokat csavarhatunk az alapkoncepciónkon. Egy kevés padlizsán és karamellizált hagyma és máris teljesen feldobtátok a vacsorátokat.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
1 nagyobb padlizsán
2 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 ek cukor
3 csipet szárított oregánó
400 g darabolt paradicsom konzerv
300 g penne tészta
só,bors

A padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, sütőpapíros tepsiben eloszlatjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 180 fokos sütőbe rakjuk kb. 30 percre. A hagymát és fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A cukrot elkezdjük karamellizálni, majd hozzáöntjük az olajat és rádobjuk a szeletelt hagymákat. Állandó kevergetés mellett megvárjuk amíg összeesik a hagyma, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a paradicsom konzervvel. A tésztát forró sós vízben kifőzzük. A szószt 4-5 perc alatt összeforraljuk, beleöntjük a sült padlizsánkockákat és hozzákeverjük a kifőtt tésztát. Parmezánnal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások