Hirdetés

5 különleges gasztrohely a városban

Tripla csokis cannoli

A ütéséhez speckó fémcsőre lesz szükségetek, de ilyet a nagyfaterotoknál is találhattok

Tripla húsos spagetti

Ha már vágytok valami igazán húsos dologra, akkor ez a ti receptetek.
Hirdetés

5 különleges gasztrohely a városban

Ebben az összeállításunkban olyan helyeket gyűjtöttünk nektek, amelyek valamiért egyedülállóak a városban. Ha már megvoltak az e havi újdonságok és kicsit felturbóznátok a kamrát, vagy csak simán innátok egy jót, olvassatok tovább! Lesz itt prémium olívaolaj, japán gin és még sok más, amiért érdemes kinyitni az esernyőt.
Hirdetés

Babérliget

Idén tavasszal nyitotta meg kapuit a Babérliget könyvesbolt/kávéház. Az elsősorban Hamvas Béla és hozzá köthető írók műveit felsorakoztató boltban zseniálisan finom kávékat és borokat kóstolhatunk, míg a szintén hozzá tartozó Laurel fine dining étteremben különleges menüsor várja a vendégeket.

Schrödinger Macskája Pub

Ha elküldtük az utolsó e-mailt és befejeztük a kávénkat a Babérligetben, alig kell néhány métert sétálnunk, és a város egyik legizgalmasabb bárjában találjuk magunkat. A tulajdonos, Schinágl Martin alapkoncepciója az volt, hogy az Angliában egyre népszerűbb tendencia, a minőségi rumok és ginek fogyasztása végre itthon is elérhetővé váljon. A nem mindennapi kínálat mellett kézműves tonikokkal várja vendégeit, és igyekszik egyénre szabott italokat készíteni, hogy mindenkinek egyedi élményben lehessen része. 

A Másik Bolt

A Kós Károly téren nyitotta meg kapuit az igazi kuriózumnak számító A Másik Bolt. Ahogy azt a neve is sugallja, ez már a tulajdonosok második szerelemgyereke, amihez Willmann Fábián minden alkalmazottja hozzátesz valami személyeset. A krumpliszaküzletből lett deliben a közeli pékségek portékáit, finomabbnál finomabb sajtokat és sonkákat, de még kézműves söröket is kaphatunk. Emellett nagy álmuk vált valóra, hogy ha csak szezonálisan is, de konyhaként is működnek, így megszeretetthetik a környékbeliekkel a kevésbé ismert zöldségeket és gyümölcsöket is. 

Léműhely 

Hogy ne csak a pesti oldalon lakókat kényeztessük, mindenképp szót kell ejtenünk a nem csak szuper egészséges, de csomagolásmentes Léműhelyről. A préselt levek a megszokott gyümölcsprés helyett nem centrifuga, hanem a tulajdonos által egyedileg fejlesztett szőlőprés segítségével kerülnek az üvegekbe. Ennek köszönhetően kevésbé sérülnek a hozzávalók, és a végeredmény egy színtiszta vitaminbomba! 

Buono!  

Hamisítatlan olasz kincsesbánya a Teréz körúti Bouno!, melynek tulajdonosa és üzemeltetője Giuseppe, a olívaolajok és tészták budapesti helytartója. Ez nem az a kisbolt, ahol térülünk és fordulunk, ugyanis Giuseppe küldetésének tartja, hogy az általa megszerzett tudást továbbadja. A tészta és az olaj mellett vehetünk még igazi kistermelői hentesárut, de az itt kapható kávé is szülővárosának 40 éves receptje alapján készül. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások