Hozzávalók
- 800 - 900 g zsíros, natúr görög joghurt
- 1 mk só
A tálaláshoz
- olívaolaj
- fűszerek
- pirított szezámmag
- pita
Hozzávalók
- 800 - 900 g zsíros, natúr görög joghurt
- 1 mk só
A tálaláshoz
- olívaolaj
- fűszerek
- pirított szezámmag
- pita
A labneh készítéséhez először egy szűrőt egy olyan mély tál tetejére tesszünk, amiben nem ér le az alja. A szűrőt kibéleljük egy akkora nagyságú konyharuhával, ami túllóg rajta, hogy össze tudjuk gumizni, ha már beletöltöttük a joghurtot.
A konyharuhába töltjük a sóval összekevert joghurtot, összefogjuk a végeit, és szorosan átkötjük a végét, vagy befőttes gumival begumizzuk. Erre rakunk egy nehezéket, hogy szép fokozatosan kijöjjön belőle a nedvesség. Így hagyjuk a hűtőben 1 napot állni. Másnap egy nagyon sűrű, krémes sajtfélét kapunk, ez a labneh.
Ízlés szerint olívaolajjal, fűszerekkel, szezámmaggal megszórva tálaljuk. Pitával és nyers zöldségekkel tökéletes mártogatós, vagy előétel lehet. Néhány napig elég a hűtőben is.
- Elkészítési idő: 24 óra
Ha tetszett a labneh, a közel-keleti joghurtsajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!