Hirdetés

Labneh, a közel-keleti joghurtsajt

Hozzávalók

4
főre
+
800 - 900 g zsíros, natúr görög joghurt
1 mk só

A tálaláshoz

olívaolaj
fűszerek
pirított szezámmag
pita
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Labneh, a közel-keleti joghurtsajt

Nagyon egyszerű elkészíteni, csak rá kell szánni pár órát. Ha egy napig hagyjátok állni, egy extrán sűrű és szuperkrémes változatot kaptok, de működik úgy is, hogy csak egy fél napot vagy 6 órát hagyjátok állni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
800 - 900 g zsíros, natúr görög joghurt
1 mk só

A tálaláshoz

olívaolaj
fűszerek
pirított szezámmag
pita
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A labneh készítéséhez először egy szűrőt egy olyan mély tál tetejére tesszünk, amiben nem ér le az alja. A szűrőt kibéleljük egy akkora nagyságú konyharuhával, ami túllóg rajta, hogy össze tudjuk gumizni, ha már beletöltöttük a joghurtot.

A konyharuhába töltjük a sóval összekevert joghurtot, összefogjuk a végeit, és szorosan átkötjük a végét, vagy befőttes gumival begumizzuk. Erre rakunk egy nehezéket, hogy szép fokozatosan kijöjjön belőle a nedvesség. Így hagyjuk a hűtőben 1 napot állni. Másnap egy nagyon sűrű, krémes sajtfélét kapunk, ez a labneh.

Ízlés szerint olívaolajjal, fűszerekkel, szezámmaggal megszórva tálaljuk. Pitával és nyers zöldségekkel tökéletes mártogatós, vagy előétel lehet. Néhány napig elég a hűtőben is.

labneh
Labneh, a közel-keleti joghurtsajt
  • Elkészítési idő: 24 óra

Ha tetszett a labneh, a közel-keleti joghurtsajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a sajtos receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Grillsajtos bagel

Grillsajtos szendvics almás coleslaw salátával

Sütés nélküli, cukormentes meggyes sajttorta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?