Hozzávalók
A malfattihoz
- 250 g túró
- 250 g friss spenót felaprítva
- 80 g parmezán reszelve
- 30 g keményítő
- 25 g búzadara
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- frissen reszelt szerecsendió
A lecsóhoz
- 150 g hajdina
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej hagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk sűrített paradicsom
- 2 db paprika
- 1 ½ ek pirospaprika
- 1 kg friss paradicsom
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 l víz
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 csokor friss petrezselyem
Malfatti hajdinás lecsóval
Hozzávalók
A malfattihoz
- 250 g túró
- 250 g friss spenót felaprítva
- 80 g parmezán reszelve
- 30 g keményítő
- 25 g búzadara
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- frissen reszelt szerecsendió
A lecsóhoz
- 150 g hajdina
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej hagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk sűrített paradicsom
- 2 db paprika
- 1 ½ ek pirospaprika
- 1 kg friss paradicsom
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1 l víz
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 csokor friss petrezselyem
A malfatti hozzávalóit alaposan összekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk. Golyókat formázunk belőle, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A hajdinát forró, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és félretesszük.
Közben egy lábasban üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és kissé lepirítjuk. Rádobjuk a felkockázott paprikát, és amikor kicsit összeesett, félrehúzva rászórjuk a pirospaprikát. Elkeverjük, és visszatoljuk a tűzre. Belerakjuk a felaprított paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a köménnyel. Amikor kicsit rottyant, ráöntünk kb. 200 ml vizet, és szépen elrotyogtatjuk. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a víz, és az egész szaftos, lecsóállagú lesz.
Amikor kész, belekeverjük a hajdinát, az apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet. A golyókat ezzel a lecsóval tálaljuk.