Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 250 g bulgur
- 150 ml száraz fehérbor
- só, bors
- 700 ml zöldségalaplé
- 100 g pecorino
- 25 g vaj
A salátához
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 30 g földimogyoró
- 50 g bébispenót
A tálaláshoz
- frissen őrölt bors
Hozzávalók
- 2 ek étolaj
- 1 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág kakukkfű
- 250 g bulgur
- 150 ml száraz fehérbor
- só, bors
- 700 ml zöldségalaplé
- 100 g pecorino
- 25 g vaj
A salátához
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 30 g földimogyoró
- 50 g bébispenót
A tálaláshoz
- frissen őrölt bors
Így készül a póréhagymás bulgurrizottó.
A póréhagyma apróra vágott fehér részét, illetve a zúzott fokhagymát egy lábasban, közepes lángon lepirítjuk az étolajon. Hozzáadunk 2 ág kakukkfüvet és a bulgurt. Pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral. Ha az alkohol elpárolgott, sózzuk, borsozzuk, majd apránként hozzáadjuk az alaplevet, és kitartóan keverjük, keverjük és keverjük…
Ha majdnem teljesen puha a bulgur, hozzáadjuk a póréhagyma felvágott, zöldebb szárát. Pár perc után a megpuhult bulgurt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt pecorino sajtot, a vajat, alaposan elkeverjük, és tálalásig félretesszük.
A salátához elkészítünk egy alap vinaigrette-et: az olívaolaj, só, bors és citromlé mehet egy kisebb befőttesüvegbe, és alaposan összerázzuk. A mogyorót kicsit összevágjuk és lepirítjuk egy serpenyőben. A vinaigrette-et és a mogyorót összekeverjük a bébispenóttal.
Kitaláljuk a rizottót, rászedünk a salátából, megszórjuk egy kis frissen őrölt borssal, és már ehetjük is!
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a póréhagymás bulgurrizottó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ezekhez a kajákhoz is szuper a bulgur:
Zelleres paradicsomleves bulgurral