Hozzávalók
A gazpacho-raguhoz
- olaj
- 1 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g darált marhahús
- 150 g koktélparadicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- só, bors
A marinált uborkához
- 1 db kígyóuborka
- 1 ek vörösborecet
- 1 ek barna cukor
- só
Az összeállításhoz
- 4 db tortillalap
- 200 g manchego vagy másmilyen spanyol sajt
Gazpacho-tortilla
Hozzávalók
A gazpacho-raguhoz
- olaj
- 1 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g darált marhahús
- 150 g koktélparadicsom
- 1 db kaliforniai paprika
- só, bors
A marinált uborkához
- 1 db kígyóuborka
- 1 ek vörösborecet
- 1 ek barna cukor
- só
Az összeállításhoz
- 4 db tortillalap
- 200 g manchego vagy másmilyen spanyol sajt
Az uborkát egy zöldséghámozóval hosszában felszeleteljük, majd kb. 100 ml vízbe beleöntjük az ecetet és a cukrot, sózzuk, alaposan elkeverjük, és ebbe tesszük az uborkaszeleteket minimum fél órára.
A felkockázott hagymát és a szeletelt fokhagymát kevés olajon lepirítjuk, majd a marhahússal is ugyanígy teszünk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paradicsomot és kaliforniai paprikát, majd sózzuk, borsozzuk, és 5-8 percig rotyogtatjuk, de ne legyen száraz, maradjon szaftos.
A tortillákat kicsit előmelegítjük, majd a közepébe fektetjük a marinált uborkákat, erre jön egy adag a húsos raguból, végül sajtot reszelünk rá. Először a tortilla két oldalát hajtjuk be, majd alulról és felülről is behajtjuk. Ízlés szerint így is rápiríthatunk, és készen is vagyunk!
Ha tetszett a gazpacho-tortilla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!