Hozzávalók
A tésztához
- 190 g vaj
- 65 g cukor
- 1 tojás
- 10 g vaníliás cukor
- 300 g liszt
- 5 g sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 350 g fekete szeder
- 1 ½ ek búzadara
A díszítéshez
- 120 g NUTELLAⓇ
Hozzávalók
A tésztához
- 190 g vaj
- 65 g cukor
- 1 tojás
- 10 g vaníliás cukor
- 300 g liszt
- 5 g sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 350 g fekete szeder
- 1 ½ ek búzadara
A díszítéshez
- 120 g NUTELLAⓇ
A szedres pite tésztájához vajat kockákra vágjuk, és a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük a tojást és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a sót is, majd az egészet összekeverjük. Az összeállt tésztát két részre osztjuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe dobjuk 30-45 percre.
A töltelékhez egy lábasba rakjuk a fekete szedret, 5-8 percig forraljuk, hogy kissé összeessen, majd belekeverjük a búzadarát. Ha elkészült, félrerakjuk hűlni.
A tésztákat kivesszük a hűtőből, az egyiket kinyújtjuk 24 cm átmérőjűre, majd egy 22-24 cm-es tortaforma aljára rakjuk, villával megszurkáljuk, és rákenjük a fekete szedres tölteléket. A másik tésztát is kinyújtjuk, kb. 25 cm-es átmérőjűre, felcsíkozzuk 1,5-2 cm-es vastagságban, és a csíkokat rácsszerű mintában a pite tetejére tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje. Akkor kivesszük és kihűtjük.
Amikor kihűlt a pite, a NUTELLAⓇ-t nyomózsákba rakjuk, és kis halmokat nyomunk a tetejére.
Ha tetszett a feketeszedres pite NUTELLA®-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!