Hozzávalók
A raguhoz
- 4 db csirkecombfilé (kb. 800 g)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 2 fej hagyma (kb. 300 g)
- 4 gerezd fokhagyma (kb. 80 g)
- 2 cm-es gyömbér (kb. 80 g)
- 2 db piros chili
- 100 g vaj
- negyed tk őrölt koriandermag
- fél tk őrölt kömény
- 1 tk Cayenne-bors
- 2 tk őrölt kurkuma
- 2 db paradicsom (kb. 350 g)
- 200 ml kókusztej
- 200 ml tejszín
- 1 db citrom leve
- 1 csokor koriander
A rizshez
- 300 g basmati rizs
- só
Hozzávalók
A raguhoz
- 4 db csirkecombfilé (kb. 800 g)
- só, bors
- 2 ek olaj
- 2 fej hagyma (kb. 300 g)
- 4 gerezd fokhagyma (kb. 80 g)
- 2 cm-es gyömbér (kb. 80 g)
- 2 db piros chili
- 100 g vaj
- negyed tk őrölt koriandermag
- fél tk őrölt kömény
- 1 tk Cayenne-bors
- 2 tk őrölt kurkuma
- 2 db paradicsom (kb. 350 g)
- 200 ml kókusztej
- 200 ml tejszín
- 1 db citrom leve
- 1 csokor koriander
A rizshez
- 300 g basmati rizs
- só
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy erős lángon hevített serpenyőben, az olajon alaposan körbepirítjuk, majd félretesszük. A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a chilit egy késes aprítóban pépesre zúzzuk. Ha szükséges, egy kis vizet öntünk hozzá.
Egy mélyebb serpenyőt vagy wokot erős lángon hevítünk, majd beledobjuk a vajat, erre a hagymás pépet, és kevergetve pirítjuk. Mikor már barnás színt kap, beleszórjuk az őrölt fűszereket, és ezzel is 1-2 percig kevergetve pirítjuk, majd belekockázzuk a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Mikor már szétesősre pirul a paradicsom, felöntjük a kókusztejjel, és beletesszük a combokat. Lefedve 30 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, borssal és a citrom levével, majd 10 perc alatt készre főzzük.
Közben a rizst átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel és egy nagy csipet sóval feltesszük főni. 15 perc után elzárjuk alatta a lángot, és 15 percre lefedve félretesszük.
A koriandert leveleire tépkedjük, megszórjuk vele a kész ragut, kínálhatunk mellé egy cikk citromot is, és a rizzsel tálaljuk.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Pirítás: kb. 15 perc
- Főzés: kb. 40 perc
- Összesen: kb. 65 perc
Ha tetszett a Kuku Paka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több ünnepi főfogás:
Cserépedényben sült töltött káposzta