Hozzávalók
A töltelékhez
- 250 g túró
- 100 g tejföl
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ½ db citrom héja
- 1 db tojássárgája
- 1 ek mazsola
Az összeállításhoz
- 2 db kifli
Az öntethez
- 200 ml tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek cukor
- 2 db tojássárgája
Édes túróval töltött kifli
Hozzávalók
A töltelékhez
- 250 g túró
- 100 g tejföl
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ½ db citrom héja
- 1 db tojássárgája
- 1 ek mazsola
Az összeállításhoz
- 2 db kifli
Az öntethez
- 200 ml tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek cukor
- 2 db tojássárgája
A túróval töltött kifli elkészítéséhez a töltelékkel kezdünk, amihez a túrót összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a tojássárgájával és a mazsolával. A kifliket félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel.
A tejet felforraljuk a vaníliaaromával és a cukorral. A tojássárgáját felverjük, majd óvatosan hozzácsorgatjuk a tejes keveréket. Visszatesszük a főzőlapra, és folyamatosan kevergetve egyet forralunk rajta.
A kifliket egy tepsibe tesszük, és leöntjük őket a tejes keverékkel, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 25 perc
- Összesen: 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!