Hozzávalók
A tésztához
- 160 g méz
- 80 g vaj
- 250 g finomliszt
- 210 g rétesliszt
- 110 g porcukor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- ½ mk őrölt szerecsendió
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 50 ml tej
A mázhoz
- 1 db tojásfehérje
- 4 ek porcukor
- 1 csepp citromlé
Hozzávalók
A tésztához
- 160 g méz
- 80 g vaj
- 250 g finomliszt
- 210 g rétesliszt
- 110 g porcukor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- ½ mk őrölt szerecsendió
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 50 ml tej
A mázhoz
- 1 db tojásfehérje
- 4 ek porcukor
- 1 csepp citromlé
A mézespuszedli első lépéseként a mézet és a vajat összeolvasztjuk egy gyorsforralóban. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, ráöntjük a mézes vajat és összekeverjük a tésztát. Pár órára hűtőbe dobjuk, hogy formázható masszát kapjunk. Kisebb diónyi golyókat formázunk belőle, és legalább 2 ujjnyi távolságra rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, mert nőni fognak sülés közben.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 percig sütjük a puszedliket. Amikor már szép aranybarnák, ki is vehetjük a sütőből.
A mázhoz a tojásfehérjét összekeverjük a porcukorral és a citromlével, és még melegen átkenjük a puszedlik tetejét, majd kb. 3-4 percre visszarakjuk őket a sütőbe.
- Elkészítési idő: 50-60 perc
Ha tetszett a mézespuszedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!