Hozzávalók
- 110 g zabpehely
- 250 ml mandulatej (vagy sima tej)
- 1 db tojás
- 60 ml kókuszolaj (vagy napraforgóolaj)
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy finomliszt)
- 80 g cukor
- 1 csipet só
- 2 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 marék vegyes aszalt gyümölcs (meggy, mazsola, sárgabarack…)
Hozzávalók
- 110 g zabpehely
- 250 ml mandulatej (vagy sima tej)
- 1 db tojás
- 60 ml kókuszolaj (vagy napraforgóolaj)
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy finomliszt)
- 80 g cukor
- 1 csipet só
- 2 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 1 marék vegyes aszalt gyümölcs (meggy, mazsola, sárgabarack…)
A zabpelyhet beáztatjuk a mandulatejbe. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A tojást lazán felverjük a kókuszolajjal és cukorral, majd belerakjuk a többi hozzávalót a mandulatejes zabpehellyel együtt, összekeverjük és papírkapszlikkal bélelt muffinformába kanalazzuk a masszát. 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük őket.