Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

12
darabhoz
+
110 g zabpehely
250 ml mandulatej (vagy sima tej)
1 db tojás
60 ml kókuszolaj (vagy napraforgóolaj)
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy finomliszt)
80 g cukor
1 csipet só
2 tk sütőpor
1 tk fahéj
1 marék vegyes aszalt gyümölcs (meggy, mazsola, sárgabarack…)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egyetek gyümölcsös zabmuffint reggelire!

Ha nem tudjátok mit dobjatok össze gyorsan reggelire, akkor egy muffinnal sosem lőhettek mellé! Fél óra alatt megvan és ez a zabpelyhes változat ráadásul még egészséges is! Mentsétek le a receptet és próbáljátok ki, akár még ma!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+
110 g zabpehely
250 ml mandulatej (vagy sima tej)
1 db tojás
60 ml kókuszolaj (vagy napraforgóolaj)
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy finomliszt)
80 g cukor
1 csipet só
2 tk sütőpor
1 tk fahéj
1 marék vegyes aszalt gyümölcs (meggy, mazsola, sárgabarack…)
Bevásárlólistához adom

 

Fotó: Szilágyi Nóri

A zabpelyhet beáztatjuk a mandulatejbe. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A tojást lazán felverjük a kókuszolajjal és cukorral, majd belerakjuk a többi hozzávalót a mandulatejes zabpehellyel együtt, összekeverjük és papírkapszlikkal bélelt muffinformába kanalazzuk a masszát. 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások