Hozzávalók
- 300 g sertéskaraj
- 1 tk kristálycukor
- 1 ek szójaszósz
- ½ tk só
- 1 tk őrölt fehér bors
- 1 ek kínai főzőbor
- 1 db tojás
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 150 g konzerv ananász
- 5 ek kukoricakeményítő
- bő olaj a sütéshez
Az édes-savanyú szószhoz
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek 10 %-os ecet
- 3 ek paradicsompüré
- 100 ml víz
A tálaláshoz
- 1 ek pirított szezámmag
Hozzávalók
- 300 g sertéskaraj
- 1 tk kristálycukor
- 1 ek szójaszósz
- ½ tk só
- 1 tk őrölt fehér bors
- 1 ek kínai főzőbor
- 1 db tojás
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- ½ db piros kaliforniai paprika
- 150 g konzerv ananász
- 5 ek kukoricakeményítő
- bő olaj a sütéshez
Az édes-savanyú szószhoz
- 1 ek kukoricakeményítő
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek 10 %-os ecet
- 3 ek paradicsompüré
- 100 ml víz
A tálaláshoz
- 1 ek pirított szezámmag
Az ananászos édes-savanyú sertés elkészítéséhez a karajt 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük és hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt, a sót, a fehér borsot, a főzőbort és a tojást. Jól elkeverjük és 15 percig pácoljuk. Ez idő alatt a zöld és piros paprikát rombusz alakúra, az ananászt kockákra vágjuk.
Egy tálkában összekeverjük az édes-savanyú szósz hozzávalóit, majd ezt is félretesszük.
A pácolt karajt kicsit lecsöpögtetjük, majd bőven megszórjuk keményítővel, és egy wokban közepesen forró olajban, kb. 160 fokon 4-5 percig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy amikor beledobjuk a húst, akkor ne ragadjanak össze a darabok. Leszűrjük, és amikor kicsit lehűlt a hús, nagyon forró olajban még egyszer átsütjük 30 másodpercig, aranysárga színre. Ettől lesz igazán ropogós a végeredmény. Kivesszük, lecsepegtetjük és félretesszük egy későbbi folyamathoz.
A wokot megtisztítjuk, kevés olajat öntünk bele és hozzáadjuk az előkevert szószt. Megvárjuk, hogy kicsit besűrűsödjön a szószunk és karamellizálódjon a cukor, majd sorjában beleforgatjuk az ananászt, a paprikákat és végül az elősütött húst. Párszor átforgatjuk és készen is van az isteni finom ananászos édes-savanyú sertésünk.
Tálaláskor pirított szezámmaggal díszíthetjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az ananászos édes-savanyú sertés receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!