Hozzávalók
- 180 g üvegtészta cérnametélt
- 1 szál sárgarépa (140 g/szál)
- 0.25 fej lila hagyma (120 g/fej)
- ½ db kápia paprika
- 90 g surimi
- étolaj
- 1 db csirkemellfilé (120 g/db)
- só
- 6 db 22 cm-es rizslap
A mártogatóshoz
- 2 ek mogyoróvaj
- 50 ml szójaszósz
- 1 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 50 ml víz
Hozzávalók
- 180 g üvegtészta cérnametélt
- 1 szál sárgarépa (140 g/szál)
- 0.25 fej lila hagyma (120 g/fej)
- ½ db kápia paprika
- 90 g surimi
- étolaj
- 1 db csirkemellfilé (120 g/db)
- só
- 6 db 22 cm-es rizslap
A mártogatóshoz
- 2 ek mogyoróvaj
- 50 ml szójaszósz
- 1 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 50 ml víz
Így készül a vietnámi nyári tekercs.
Az üvegtésztát hőálló tálba tesszük, leforrázzuk és lefedjük, amíg meg nem puhul, majd leszűrjük és hideg vízzel lehűtjük.
Tetszőlegesen felaprítjuk a zöldségeket: én a hagymát és a kápiát csíkokra, a répát meg vékony szeletekre vágtam. A csirkemellet forró serpenyőben, közepes lángon oldalanként 2-3 percig sütjük az olajon. Közben sózzuk, majd félretesszük pihenni.
A surimit és a csirkét is felszeleteljük, és indulhat az összeállítás. A rizslapokat kb. 0,5 percre hideg vízbe áztatjuk. Érdemes egyenként haladni, nehogy összetapadjanak. A megpuhult rizslapra sorakoztatjuk a zöldségeket, a surimit és a csirkét, és persze küldünk rá üvegtésztát is, aztán behajtjuk a két oldalát és szorosan feltekerjük.
A mártogatóshoz összekeverjük a mogyoróvajat, a szójaszószt, a mézet és a reszelt fokhagymát, és ha szükséges, egy kevés vízzel fellazítjuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a vietnámi nyári tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!