Hirdetés

Sütőporos krumplis pogácsa

Hozzávalók

1
nagy tepsihez
+
500 g krumpli
400 g liszt
2 ½ - 3 tk só
10 g sütőpor
1 db tojás
3 ek tejföl
150 g vaj

A lekenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sütőporos krumplis pogácsa

Bár én inkább kovász és élesztő párti vagyok, de ez a sütőporos pogácsa olyan puha lett, hogy még másnap is ettük, pedig le sem volt fedve. Gondoljátok el, mi lett volna, ha zacskóban tároljuk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
59
Hirdetés

Hozzávalók

1
nagy tepsihez
+
500 g krumpli
400 g liszt
2 ½ - 3 tk só
10 g sütőpor
1 db tojás
3 ek tejföl
150 g vaj

A lekenéshez

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ezután az összes többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk: ha minimum 5 percig gyúrjuk, brutálisan szép, egyenletes tésztát kapunk. Ezután 2 cm vastagra nyújtjuk, és 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, lekenjük tojással, bekarcoljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a sütőporos krumplis pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások