A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A tekercs tésztájához
- 180 g átszitált liszt
- 20 g keményítő
- 2 tk só
- 4 dl víz
A töltelékhez
- 50 dkg fejeskáposzta
- só, bors
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 db chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált sertéshús
- ½ db póréhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 1 nagy csokor petrezselyem vagy koriander
- étolaj
OMG: házi tavaszi tekercs
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A tekercs tésztájához
- 180 g átszitált liszt
- 20 g keményítő
- 2 tk só
- 4 dl víz
A töltelékhez
- 50 dkg fejeskáposzta
- só, bors
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 db chilipaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált sertéshús
- ½ db póréhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 1 nagy csokor petrezselyem vagy koriander
- étolaj
A fejeskáposztát finomra reszeljük, majd wokban felforrósított kevés olajon lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
A wokot kitöröljük (nem kell elmosogatni), majd a felaprított, meghámozott gyömbért, chili paprikát, és fokhagymát is átpörgetjük benne egy kevés olajon, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst. Fehéredés után mehet bele a felaprított póréhagyma, a szójaszósz és az előzőleg lepirított káposzta. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet.
A tavaszi tekercs tésztájához a száraz hozzávalókat elkeverjük és a vizet két részletben hozzáöntve, egy habverővel homogén, híg masszává keverjük.
Mintha palacsintát sütnénk, vékonyan kiolajozott, közepesen forró serpenyőben, addig sütjük a tésztánk mindkét odalát, amíg a széle el nem válik a serpenyőtől, itt nem kell megbarnulnia, mert még olajban is ki fogjuk sütni. A tésztákat megtöltjük a darált húsos raguval, feltekerjük mint a hortobágyi palacsintát, közben a széleit vízzel lekenjük, hogy jól összetapadjanak. Végül 170 fokos olajban aranyabarnára sütjük őket.