Amikor pedig a mennyiség és a minőség találkozik, abból általában visszatérő vendégkör születik. Ez történt a Peter’s Pasta esetében is, ahol sorban állás közben megtapasztalhattam, hogy kedves ismerősként köszöntik a betérőket, de az újoncok sem maradnak széles mosoly nélkül.
Ebéd a patakparton
Hrubos Péter séf 2017-ben nyitotta meg Peter’s Pasta néven a Csepel-sziget első tésztázóját Szigetszentmiklóson, melyet három évvel később egy újabb egység követett Budapest 14. kerületében. A zuglói tésztázó, ahol nemrég én is jártam, a 14. és a 16. kerület határán, a Fogarasi út és Gvadányi utca sarkán, a Rákos-patak közvetlen szomszédságában található. A koronavírus-járvány alatt felhúzott épület szó szerint a tulajdonos keze munkáját dicséri. A belső tér aprócska, ám stílusos helyiség, pont arra elég, hogy kényelmesen rendelhess, vagy rossz időben az egyik pultnál falatozz. A kertben viszont bőven van hely, a napernyők alatt, a leanderek takarásában még a mögötted lévő négysávos zaja is elfelejtődik.
A Peter’s Pasta a magyar és az olasz vonalat vegyíti
Az étlap gerincét, akárcsak Szigetszentmiklóson, itt is a személyre szabható pasták és pizzák alkotják. Ezek valójában magyar ízlés szerint megalkotott, olasz köntösbe öltöztetett fogások, amiket házhoz is rendelhetsz. A különféle durum- vagy teljes kiőrlésű tészták mellett gluténmentes változat is kapható. A húszféle raguból meg ember legyen a talpán, aki elsőre megtalálja az aznapi igazit. És akkor a sajtról még nem is beszéltünk – sneak peek: a vegánok sem fognak csalódni!
A tejfölös vagy paradicsomos alappal készült pizzák két méretben rendelhetők, a rájuk kerülő sajt ismételten a te döntésed. Ezenkívül levesek, saláták és desszertek is ott figyelnek a menün. Én mégis inkább az előbb említett kiadós olasz szénhidrátbombák mellett tettem le a voksomat, máris mondom, hogy miért.
A tésztát és a pizzát érdemes választani
Valamirevaló olasz ember is nehezen választ csak pizza és paszta között, hát még én, úgyhogy bevallom, mindkettőből rendeltem. Persze elviteles kiszerelésben, mert az előttem állók adagjait elnézve biztos voltam benne, hogy kis túlzással élve egy hétig nem lesz gondom azzal, hogy mit egyek ebédre. A választásom egy tejszínes alappal készített fokhagymás-spenótos tagliatellére esett, tetején reszelt mozzarellával.
Hatalmas, de tényleg hatalmas adag érkezett, a fenntarthatóság jegyében kartondobozban, fa evőeszközzel. Biztos voltam benne, hogy a szomszédos asztalnál ülő, ebédszünetet tartó iparosokat is veszélyezteti a kajakóma, nem csak engem. Egyetlen bánatom, hogy a tészta kicsit túlfőtt, de aznap annyira meleg volt, hogy ez nem csak a tésztára volt igaz. A csirkés-brokkolis veronai pizza teljesen korrekt volt, pont olyan, amilyennek minden elviteles pizzának lennie kellene: minőségi, jól sütött tésztán friss és ízletes feltét figyelt.
Kiegészítésnek rendeltem egy kissé borsos árú kecskesajtos salátát és egy szintén nem olcsó mascarponés pohárdesszertet is. Mindkettőtől többet reméltem, a pohárdesszert kicsit töménynek, a saláta pedig kevéssé frissnek hatott. Ennek ellenére bízom benne, hogy a jövőben értük is visszatérhetek majd.
Summa summárum: a magyar-olasz barátság, a kiadós adagok és a kedves kiszolgálás jegyében a Peter’s Pasta remek választás!
Peter’s Pasta Zugló
Cím: 1141 Budapest, Fogarasi út 190.
Ha tetszett a Peter’s Pasta tesztelése, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!