Hirdetés

7 nap, 7 recept – kedvenc gyerekkori ebédeink

Hirdetés

7 nap, 7 recept – kedvenc gyerekkori ebédeink

Hirdetés
Egyik nap a szerkesztőségi ebéd közben arról beszélgettünk, hogy kinek mi volt a kedvenc étele gyerekkorában. Nekem ezek a sztorizások mindig aranyat érnek, hiszen saját magát írja megy egy-egy toplista. :D Most viszont annyi szuper kaja hangzott el, hogy úgy döntöttem, heti menü lesz belőle.
Hirdetés

Almaleves

Almalevesrecept nélkül nem érdemes élni. Hogy miért? Mert egész évben viszonylag olcsón lehet hozzájutni, és télen fogyaszthatjuk melegen, nyáron pedig jóóól behűtve. Na ugye, hogy le kell menteni?! Az pedig tényleg az extrák extrája, hogy ezt a levest még a legfinnyásabb gyerekek is szeretni szokták. 

Az igazi paradicsomleves 

Nyilván betűtésztával! Ha van kaja a világon, ami egy másodperc alatt visszarepít a gyerekkorba, ez tutira az! Hallatlan előnye pedig, hogy egész hamar megvan, így nem kell az ezer fokban órákig állni a konyhában, hiszen a gyöngyöző levest nem kell percenként ellenőrizni.

Tejbegríz

Biztosak vagyunk benne, hogy nincs a földön olyan magyar ember, akinek tejbegríz nélkül kellett volna felnőnie – és ez így van jól! Ki csomósan, ki csomómentesen, ki kakaóporral, ki lekvárral, de valahogy MINDENKI szereti, így nem is lehetett kérdés, hogy bekerül a menübe. 🙂 

Töltött paprika

Ha rendeznénk egy olyan versenyt, hogy kinek mi az a 3 étel, ami először eszébe jut a menzáról, a töltött paprika minden bizonnyal előkelő helyen végezne. De hát nem is csoda, mert úgy király, ahogy van. Lehet persze élni a tökéletes töltött paprika nélkül, csak nem érdemes, úgyhogy készítettünk is nektek egy klassz videót Zével! 

Tojásos nokedli

Mondjuk ki, ez a kaja leginkább akkor az igazi, ha elénk teszik. 😀 Hát sajnos ilyen ez a nokedliszaggatás, kérem, viszont valószínűleg többször kíván rá az ember, mint ahogy elé rakják. Úgyhogy nincs mit tenni, meg kell tanulni, de utána teljes életet élhetünk, nokedlivel az oldalunkon. 

Tökfőzelék

Egy másik, korábbi edéd-beszélgetés eredményeképp lett számomra világos, hogy a kapor mennyire megosztó sztori. Én értetlenül álltam azelőtt, hogy micsoda harc alakult ki a ‘juhtúrós sztrapacska, de kaporral vagy nélküle?’ diskurzus körül, mert naná, hogy kaporral! Ugyanez igaz szerintem a tökfőzelékre is, ami, ahogy Zé is mondja, az egyik legkirályabb nyári/gyerekkori kaja. Szóval vadásszátok le a legszebb, legzöldebb csokrot, amit a piacon találtok, és küldjétek bele mindet! 

Csokis rolád 

Párás tekintetű emlékeink szintén visszatérő vendége a piskótatekercs BÁRMIVEL, de az igazán ultimate természetesen a csokis fajta. Nóri receptje pedig nem is kicsit lett az, hanem úgy tényleg istenigazából. Sajnos nem egy pikk-pakk fajta, így érdemes hétvégére időzíteni, viszont biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek lesz vele legalább egy nagymamás sztorija. 🙂 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?