Levesek
Brokkolikrémleves, ahogy mi esszük
A brokkolikrémleves talán az egyik legklasszabb leves, ráadásul nagyon hamar el lehet készíteni, és kedvedre variálhatod a levesbetéteket hozzá! Mi ennél a receptnél pirított hagymával vagy reszelt parmezánnal ettük, de a legjobb a kettővel együtt!
Tejszínes karfiolleves
A karfiolleves az egyik kedvenc levesünk. Most az alaprecepten annyit változtattunk, hogy tejföl helyett tejszínt kevertünk hozzá, de simán rakhattok bele tejfölt is, ha kedvetek tartja, úgy is nagyon tuti lesz 🙂 Perfekt ebéd!
Főételek
Harcsa bolognai
Egy jó kis bolognai bármikor jólesik, de most csavarjatok rajta annyit, hogy nem marhából és sertésből készítitek, hanem harcsából! Isteni lesz! Ehhez az ételhez bármilyen édesvízi hal filéjét ledarálhatjuk bőr nélkül, de a leggazdaságosabb és legkevésbé macerás egyértelműen az afrikai harcsafilé.
Harcsa Cordon Bleu
Láthatjátok, hogy a levesek is hasonlítottak, most a főételekből is úgy választottunk, hogy egy alapanyaggal gondolkodva két perfekt kaját is készíthessetek, ha úgy tartja kedvetek. Az ebéd főételének bármikor el tudjuk képzelni!
Desszertek
Joghurtos, pisztáciás baklava – a hedonista mennyország!
Ha ezt a desszertet választjátok, akkor figyeljetek oda, hogy az előző két kajátok egy kicsit könnyebb legyen, feltéve, ha délután nem mentek futni úgy 26 kilométert, hogy ledolgozzátok a felesleget! Ez a bakava egy kompromisszumok nélküli édesség, minden fogyókúrázó rémálma, a hedonista mennyország. Mindezek ellenére imádjuk!
3 rétes egyben: ez a rétespiramis!
Maradunk a rétes-vonalon: a klasszikus mákos, meggyes, túrós vagy épp almás rétes évszázados népszerűségnek örvend, ebből kiindulva arra gondoltunk, miért is ne készíthetnénk úgy rétest, hogy ne kelljen válogatni és halálra enni magunkat, hanem egy szeletben több ízt is ehessünk. Így született meg ez a tripla töltelékes rétes… persze ebből is halálra ettük magunkat. 😀
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!