Hirdetés

Harcsa bolognai

Hozzávalók

4
főre
+
500 g afrikai harcsafilé
½ fej vöröshagyma
500 g paradicsomszósz
oregánó
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
400 g spagetti
200 g reszelhető, keményebb sajt tetszés szerint
friss bazsalikom a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Harcsa bolognai

Ehhez az ételhez bármilyen édesvízi hal filéjét ledarálhatjuk bőr nélkül, de a leggazdaságosabb és legkevésbé macerás egyértelműen az afrikai harcsafilé.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g afrikai harcsafilé
½ fej vöröshagyma
500 g paradicsomszósz
oregánó
bazsalikom
só, bors
olívaolaj
400 g spagetti
200 g reszelhető, keményebb sajt tetszés szerint
friss bazsalikom a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

Az afrikai harcsafilét ledaráljuk 4-6 mm-es húsdarálón. A hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd a darált halat rátesszük és addig pároljuk, míg a hal kiengedi levét,  és azt is elfőzzük alóla. A paradicsomszósz következik és az ízesítés a fűszerekkel. Egyet rottyantunk rajta és kész is.

Közben forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és a bolognai alapból egy-két kanállal hozzáadva elkeverjük, így biztosan nem ragad össze a tészta és a színe is szebb lesz.

Tálalásnál a tésztára ráhalmozzuk a harcsa bolognait, megszórjuk reszelt sajttal és friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások