Hozzávalók
- 2 db alma (200 g/db)
- 30 g puha vaj
- 1 ek porcukor
- 110 g finomliszt
- 200 ml tej
- ½ db citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 ek porcukor
- 300 g eperlekvár
Almás puffancs
Hozzávalók
- 2 db alma (200 g/db)
- 30 g puha vaj
- 1 ek porcukor
- 110 g finomliszt
- 200 ml tej
- ½ db citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 1 mk őrölt fahéj
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 1 csipet só
- bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 2 ek porcukor
- 300 g eperlekvár
Az almás puffancs elkészítéséhez először az almákat meghámozzuk, majd kivágjuk a magházukat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. Ezután a vajat összekeverjük a porcukorral, végül pedig mehet bele a reszelt alma, a liszt, a tej, a citromhéj, a tojások, a fahéj, a sütőpor és a só. A tésztát addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük, majd olajos kanállal evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, amiket a forró olajba helyezünk. 2-2 perc alatt megsütjük a fánkok mindkét oldalát.
Tálalásnál a frissen sült puffancsokat meghintjük porcukorral, és eperlekvárt kínálunk melléjük.
- Elkészítési idő: 15-20 perc
- Sütési idő: kb. 15 perc (összesen)
Ha tetszett az almás puffancs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!