Hozzávalók
- 300 ml 30%-os habtejszín
- 200 ml tej
- 100 g tejcsoki
- 50 g étcsoki
- 150 g kristálycukor
- 5 db tojássárgája
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
Hozzávalók
- 300 ml 30%-os habtejszín
- 200 ml tej
- 100 g tejcsoki
- 50 g étcsoki
- 150 g kristálycukor
- 5 db tojássárgája
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
A csokifagyi recept első lépéseként hozzávalókat egy lábasba tesszük, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük, közben a kétféle csoki is szépen megolvad. Arra ügyeljünk, hogy ne forraljuk fel, mert akkor a tojás kicsapódik. A homogén, krémes alapot átöntjük egy tálba, hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrényben teljesen lehűtjük.
A fagylaltgéphez tartozó útmutató alapján 20-25 perc alatt elkészítjük a fagyit. Ha nincs gépünk, az alapot a mélyhűtőbe tesszük, majd 30 percenként, 4-5 alkalommal robotgéppel alaposan átdolgozzuk, kihabosítjuk, hogy széttörjük a jégkristályokat. Ettől lesz a fagyi szép, krémes állagú.
- Elkészítési idő: 45-50 perc
- Hűtési idő: 1 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!