Hozzávalók
A tésztához
- 160 g méz
- 80 g vaj
- 1 ek tejföl
- 2 db tojás
- 250 g liszt
- 200 g rétesliszt
- 110 g porcukor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os)
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- ½ mk őrölt szerecsendió
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
Az összeállításhoz
- 1 üveg szilvalekvár
- 150 g étcsokoládé
- 1 mk olaj
Gyerekkor újratöltve: szilvalekváros mézes szelet
Hozzávalók
A tésztához
- 160 g méz
- 80 g vaj
- 1 ek tejföl
- 2 db tojás
- 250 g liszt
- 200 g rétesliszt
- 110 g porcukor
- 1 csomag sütőpor (12 g-os)
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt gyömbér
- ½ mk őrölt szerecsendió
- ½ mk őrölt szegfűszeg
- 1 csipet só
Az összeállításhoz
- 1 üveg szilvalekvár
- 150 g étcsokoládé
- 1 mk olaj
A tésztához a mézet és a vajat összeolvasztjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy könnyen formázható legyen a massza és ne tapadjon a kezünkre. Golflabdányi vagy annál picivel nagyobb golyókat formázunk belőle, ovális alakúra formázzuk és sütőpapíros tepsire rakjuk őket, legalább 3 ujjnyi távolságra egymástól.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, szilvalekvárral ”összetapasztunk” 1-1 mézes sütit, majd rácsra tesszük őket. Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és egy ecsettel alaposan átkenjük a lekváros mézes puszedliket. Megvárjuk amíg megdermed a csoki és akár már azonnal is ehetjük, de ha 1 napot várunk vele, még finomabb és puhább lesz.