Hirdetés

Pezsgős rántott bodzavirág: életed legizgibb desszertje

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
10 bodzavirág
1 tk sütőpor
160 ml pezsgő
1 tojás
100 g liszt
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Hirdetés

Pezsgős rántott bodzavirág: életed legizgibb desszertje

A tökéletes májusi desszert! Magában hordozza a nyár ígéretét, a gyermekkor gondtalanságát, a kora nyári esték mézes illatát! Lehetne szénsavas vízzel is csinálni, de így pezsgővel az igazán ütős!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
főre
10 bodzavirág
1 tk sütőpor
160 ml pezsgő
1 tojás
100 g liszt
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót.  Pezsgővel és felvert tojással simára keverjük a lisztes cuccot. Arra figyelünk, hogy könnyű palacsintatészta sűrűségű kell hogy legyen. 2,5 cm olajat öntünk egy serpenyőbe, 160 fokra melegítjük.

Oldalanként kb. 1 percig sütjük a pezsgős masszába mártott bodzavirágot, majd kiszedjük és leitatjuk róla a maradék olajat. Porcukrozzuk, kész!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások